Budakeszi Vadaspark

Budakeszi Vadaspark

 

Óvodánk minden évben ellátogat a Budakeszi Vadasparkba, hogy a gyerekekkel megfigyeljük az állatokat. Idén október 4-én, az Állatok világnapján látogattuk meg az ott élő állatokat.

A kirándulás előtt beszélgettünk arról, hogy miért éppen október 4-én ünnepeljük az Állatok világnapját. Ezen a napon halt meg Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje. A legenda szerint értette az állatok nyelvét és beszélgetett is velük. Azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket.

Szerdán reggel az óvoda összes gyereke, azaz 74 gyerek töltötte meg a külön buszokat. A dadus nénik elcsomagolták a tízórait, amit aztán a vadaspark egyik pihenőhelyén, a szabadban el is fogyasztottunk.

Jóllakottan indultunk útnak, hogy megnézzük az állatokat. Láttunk őzet, dámszarvast, muflont, szarkát, hollót, mókust, üregi nyulat, hiúzt, rókát, farkast, vaddisznót, medvét, sőt még bivalyokat, vadlovakat is. A gyerekek élvezték, hogy testközelből megnézhették és megetethették az állatokat, megfigyelték méretüket, mozgásukat, hangjukat.

Nagy érdeklődéssel figyelték az állatokat, sok új információval gyarapodott tudásunk, nagyon jól éreztük magunkat.

Leave Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük