Szüreti felvoulás

Szüreti felvonulás

 

Községünkben idén október 14-én tartották a szüreti felvonulást, melyen óvodánk is részt vett. Ez az első nagy ünnep a tanévben, melyen minden gyermek a szüleivel vesz részt.

Szombaton délelőtt 9 órától nagy izgalommal szépen feldíszítettünk a 3 traktort az óvodai dolgozók, a szülők, és a gyermekek segítségével, hogy délután a felvonuláson azon utazhassunk. Mindenki nagyon szorgalmas volt, így elég hamar felkerültek a traktorokra azok az őszi termések, gyümölcsök, virágok, amiket a szülők hoztak, és amit a csoportok gyűjtöttek a hét folyamán a séták alkalmával.

A traktorok sofőrjei: Taller Bálint nagypapája, Szarka Zsombor apukája, és Dalos Dominik apukája volt.

Délután 3 órakor volt a találkozó a Templom téren. A sorban érkeztek meg a kockásinges gyerekek szüleikkel, testvéreikkel és a kezükben kis kosárkákkal, melyben őszi gyümölcsök, keksz és egy kis innivaló volt. A gyerekek szüleik és óvónőik segítségével felültek a traktorokra, majd kiosztottuk a manósapkákat és izgatottan vártuk, hogy elinduljon a menet. A felvonulás jó hangulatban telt, az idő nagyon jó volt, sütött a nap. A traktoron a gyerekek megosztották egymással a kosarukban hozott finomságokat, és jókat beszélgettek.

Óvodánk gyermekeivel részesei lehettünk a falu egyik ünnepének, ahol megélhettük a hagyományok ápolása iránti szeretetet, tiszteletet és annak fontosságát.

Leave Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük